Så säger våra deltagare:

HELENA FALKMAN

Jag fick höra från kollegor att en ugl-kurs var minsann tuff och att den får man vara stark för att klara. Mitt intryck är att det så klart är ovant att vara i kontakt med sig själv, sina känslor och värderingar tillsammans med andra under så lång tid, men när det ges en god och trygg grund för det så är det ett tillstånd där jag känner mig levande och närvarande.

Det var värdefullt för mig att uppmuntras till att börja uttrycka mig mer och tydligare, våga höra hur andra uppfattar mig eller ser annorlunda på situationer. Jag har hittat en djupare grundtrygghet som jag ser fram emot att se hur jag utvecklas av, för processen är fortfarande levande i mig och kommer vara det ett bra tag framöver känns det som.

Tack Elisabeth och C-G för att ni gjorde det här möjligt genom att vara närvarande, utmana och samtidigt ge trygghet!

JENS LUNDSTRÖM, FORSKARE HALMSTAD HÖGSKOLA

Före jag upplevde UGL-kursen så hade jag en bild av bra ledarskap som var klassiskt rotad i en stark personlighet som styr med hela handen. Jag förstår nu, att jag varit naiv i den föreställningen. Även om jag förut varit intresserad av samspelet mellan människor (i grupp) och till en viss del också ledarskap så förstår jag nu att dessa två områden är ett och samma. Kursen har väckt mitt intresse för människor igen!

I UGL-kursen upplever man de forskningsbetonade teorier som man sedan också läser om i efterföljande pass, för mig har detta varit en positivt omtumlande upplevelse som är allt annat än abstrakt och fiktiv. Verktygen som jag tar med mig är bra sammanfattade och lätta att förstå, därav blir också resultatet att det som lärs ut också kan tillämpas lättare då deltagarna tränat intensivt på kursen.

Från kursen tar jag med mig nya insikter om mig själv och hur jag fungerar i olika situationer – redan från första arbetsdagen efter kursen fick jag användning av dessa insikter. Vidare tar jag också med mig ett utökat kontaktnät genom de övriga kursdeltagarna, kontakter som jag tror är guld värt i situationer där man kan behöva råd och insikt.

JESSICA SKYLLERSTEDT, MARKNADSKOORDINATOR HUMANA

– ”Jag har många vänner och kollegor som genom åren gått denna utbildning och den information som de efter denna lämnat ut har varit knapp.

Har varit nyfiken på denna länge och nu fick jag äntligen tillfälle att gå. Följande frågeställningar hade jag med mig och önskade få klarhet kring:

– Vem är jag och hur påverkar jag andra med mitt sätt att vara? Spänningen, nyfikenheten och förväntan var hög på denna utbildningsvecka.

Jag vill beskriva min UGL- vecka som oerhört tuff, insiktsfull och inspirerande. Jag la mitt eget lilla pussel… Först la jag upp alla bitarna på bordet och sedan föll bitarna på plats en efter en. Detta lyckades jag med tack vare all ärlighet och allt stöd från gruppen som jag ingick i under veckan. Även speglingen innan från kollegor och chefer har varit till stor hjälp. Handledningen via C-G och Elisabeth var oerhört bra och professionell. Nu är det upp till mig att lägga de sista bitarna på plats. Det är mitt eget ansvar hur jag vill utvecklas i mitt ledarskap till mig själv och andra. Kan varmt rekommendera alla, oavsett befattning, att gå denna utbildning…. Vi är alla ledare i någon form.”

HANS STEIN, REKTOR I KLIPPANS KOMMUN

Under de första kursdagarna var innehållet svårt att greppa och sätta i sitt sammanhang, men i slutet av och inte minst efter kursen ser jag mig själv och mitt ledarskap ur ett nytt perspektiv. Jag har fått en djupare förståelse för kraften i kombinationen av att vara professionell och personlig i yrkesutövningen. Kursen har också genom övningar och feedback från andra deltagare hjälpt mig att få full koll på mina starka och svaga sidor. Den ökade självkännedom jag fick under UGL-veckan har även gjort att jag tar till mig annan litteratur om ledarskap på ett nytt sätt. Under kursveckan fick jag en mycket nära och fin kontakt med de andra kursdeltagarna i avstressande miljö.

Om du vill ha kontakt med Hans så hör av dig till hans Linkedin
https://www.linkedin.com/pub/hans-stein/62/a12/1b5

NIKLAS NORSTEDT, TULLVERKET

UGL…vad visste jag om det innan jag gick den, egentligen inte mer än att ett par kollegor till mig hade gått den tidigare och tyckt att den var väldigt bra och givande samt att den numera ingår som ett led i chefsutbildningen på Tullverket.

UGL – veckan på Villa Thalassa var en av de bättre utbildningarna jag gått, väldigt givande där man verkligen fick svart på vitt vad som man gör bra/mindre bra och vad man kan förbättra!

För egen del fick jag bekräftat att jag är på helt rätt väg och att så som jag uppträder/är som person verkligen uppskattas av andra och att jag ska fortsätta köra på i samma stil. Jag blev fylld av självförtroende!

Går man denna utbildningen med ett öppet sinne och med en rak och ärlig kommunikation och respekterar de andra deltagarna så får man en fantastisk vecka med ”ryggsäcken” fylld med godbitar att ta med sig i livet och på sin arbetsplats!

Tack för en givande vecka!
// Niklas

HÅKAN NORBÄCK BOSTIK

Jag hittade många guldklimpar som jag redan har implementerat i mig själv och i mina avdelningar på jobbet.

Tyvärr fanns inte denna kurs för 25 år sen……tänk så många fallgropar och problem jag kunde ha undvikit under årens gång, säger Håkan Norbäck och skrattar.
Håkan gick UGL-kursen vecka 15 för mig och CG Månsson, anordnad av CM DEVELOPMENT på vackra Odengården i Skåne. Håkan fortsätter -”UGL-veckan var tuff men givande och intressant. Det var utvecklande att se hur den påverkade oss individer i gruppen olika, men ändå lika mycket.

Jag lärde mig mycket om mig själv och hur omgivningen ser på mig och uppfattar mitt ledarskap. UGL-kursen har gett mig så oerhört mycket och jag har alla redan satt igång med mina lärdomar från veckan. Jag hittade många guldklimpar att implementera i mig och mina avdelningar och det ser bra ut än så länge, berättar Håkan och ser mycket nöjd ut. Jag har rekommenderat denna utbildning till alla som jag känner som är i samma sits som mig.

SAMARBETSPARTNER